Najmlađi Jaskanci ljetne praznike provode na kvalitetan i zabavan način!

16.07.2021.

Na samom završetku ovogodišnjeg projekta "Ljetna igraonica", kojeg Društvo naša djeca Jastrebarsko u suradnji s Gradom uspješno provodi već 19 godina, polaznike Škole plivanja tradicionalno su posjetili predstavnici organizatora, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, najmlađe Jaskanke i Jaskance pozdravila je njegova zamjenica, Nikolina Ribarić .

Ljetna igraonica u Jastrebarskom se provodi već gotovo dva desetljeća i kao takva zasigurno glasi kao jedan od najboljih brandova ovoga grada. Projekt je i ove godine svojim zanimljivim programom okupio i privukao značajan broj djece, njih oko četristo i pedeset, a mališani su imali prilike birati između čak 26 ponuđenih im aktivnosti sportskog, znanstvenog ili umjetničkog sadržaja. Kroz 5 tjedana održavanja ovog projekta, djeca su pohađala: Škole badmintona, duatlona, rukometa, mažoret plesa, brdskog biciklizma, gimnastike, košarke, orijentacijskog trčanja, stolnog tenisa, karatea, rolanja, tenisa i plivanje te likovne, lutkarske, plesne, filmske, dramske, informatičke, kreativne radionice, radionice crtanog filma i plesa na svili, kao i turnir u nogometu i programe „Mali znanstvenici“ i „A La Maniere De Picasso“.

„19 godina provođenja „Ljetne igraonice“ i 18 godina provođenja „Škole plivanja“ u sklopu spomenutog projekta blagodat je malim Jaskankama i Jaskancima koji sudjelovanjem u željenim aktivnostima stječu nova iskustva, znanja i vještine. Iznimno sam zadovoljna što je ovaj projekt ogledni primjer ostalim udrugama i jedinicama lokalne samouprave te što nam se obraćaju susjedne općine sa željom za suradnju i realizacijom projekta na njihovom području“, poručila je zamjenica gradonačelnika, ujedno i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

U realizaciju Ljetne igraonice uključile su se, kao i uvijek do sada, jaskanske osnovna, srednja i glazbena škola te Centar za kulturu, ali i brojni sportski klubovi i udruge s područja grada Jastrebarskog, a s djecom je predano radilo više od 60 voditelja, profesora, trenera, i stručnih suradnika.

Projekt vrijedan oko 200 tisuća kuna Grad Jastrebarsko iz svog proračuna godišnje sufinancira sa 75 tisuća kuna. "Našoj djeci iz godine u godinu omogućujemo kvalitetne i zabavne sadržaje za vrijeme ljetnih praznika, a to ćemo činiti i dalje! Hvala svim profesorima, trenerima i stručnim suradnicima koji su marljivo radili i pazili na našu djecu!", poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr