Eksperiment Damira Hoyke za poticanje radoznalosti

11.10.2021.

U povodu Dječjeg tjedna Grad Jastrebarsko darivao je učenike trećih razreda osnovnih škola knjigom "Eksperiment" Damira Hoyke.

Zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić obišla je 12 razrednih odjela, od toga četiri u matičnoj OŠ "Ljubo Babić" i 8 u područnim školama; Cvetković, Čeglje, Desinec, Domagović, Petrovina, Plešivica, Sveta Jana i Volavje.

"Draga djeco, pred vama je knjiga Eksperiment svestranog autora i umjetnika Damira Hoyke. Knjiga vas vodi u zanimljiv svijet visoko razvijene znanosti i tehnologije, sa željom da probudi vašu radoznalost i odvede vas u nove pustolovine. Na tragu toga je i projekt Sa STEM-om raSTEMo koji provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, a kroz koji svakodnevno rastemo. Kao učenici, kao učitelji i kao ljudi. Upotrijebite svoju maštu i uživajte u čitanju", poručio je u posveti gradonačelnik Zvonimir Novosel. 

Time se privelo kraju obilježavanje Dječjeg tjedna u kojem su održane različite aktivnosti. Nakon Državnog prvenstva održan je prijem nagrađenih Svetojanaskih mažoretkinja, provedena je početna radionica STEM znanstvenici u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko te je otvorena izložba likovnih, lutkarskih i kreativnih radova nastalih na Ljetnoj igraonici 2021. 

Cilj svih ovih aktivnosti poticanje je dječje kreativnosti i stvaralaštva te stvaranje ugodnog okruženja za rast i razvoj. 

 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr