Prvo, pa muško - Martin Bartaković prvo jaskansko novorođenče u 2021. godini!

27.01.2021.

Prvo, pa muško - Martin Bartaković prvo jaskansko novorođenče u 2021. godini!

Gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, prvom Jaskancu rođenom u 2021. godini uputio je slatke poklone, a mladim roditeljima Matei i Marku čestitke na prvoj prinovi u njihovoj obitelji!

 Tradicionalno, osobno posjećujem 1. i 100. jaskansku bebu, no ove godine, nažalost, to nije moguće s obzirom na epidemiološku situaciju. Nadam se zato da će mlade roditelje ovaj mali znak pažnje razveseliti, a isto tako nadam se i da će se epidemiološka situacija ubrzo popraviti te da ćemo ih tada imati priliku posjetiti i osobno im čestitati“, poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te nastavio: “Posebno me raduje što mlade obitelji poput ove ostaju ovdje i odabiru Jasku kao mjesto i dom u kojem će njihovi mališani rasti i stvarati budućnost. To nam je poticaj da i dalje nastavimo uspješno provoditi projekte za svoje najmlađe sugrađane! Cijeloj obitelji Bartaković želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu!“

Naime, gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, u ime svojih zamjenika, predsjednice Gradskog vijeća te u svoje osobno ime uputio je čestitku cijeloj obitelji, a naročito ponosnim roditeljima prvog jaskanskog novorođenčeta u 2021. godini, Matei i Marku Bartaković. Maleni Martin prva je prinova ove mlade obitelji kojoj 2021. godina nije mogla započeti na ljepši način. Martin je rođen na samu Novu godinu, a svoje prve korake napraviti će u Prhoću - u obližnjem jaskanskom naselju gdje su njegovi roditelji odlučili živjeti i stvarati obitelj. Gradonačelniku Novoselu i njegovim suradnicima na čestitkama su zahvalili roditelji Bartaković, a uz najljepše želje, maleni Martin, od Gradonačelnika je dobio slatke i prigodne poklone. Veliki pozdrav i zahvalu Gradu Jastrebarskom na divnim poklonima šalje Martin Bartaković - prva beba u 2021. godini, a zahvalama se pridružuju i roditelji Matea i Marko“, poručili su roditelji Bartaković.

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, vodi posebnu brigu o svojim najmlađim sugrađanima. Samo kroz naknade za opremu novorođenog djeteta, roditeljima se isplaćuju iznosi od 2,5 tisuće kuna za prvo i drugo te po 6,5 tisuća za treće i svako sljedeće dijete. Ovaj projekt pomoći mladim obiteljima provodi se još od 2003. godine, a u sklopu istoga je roditeljima iz Proračuna isplaćeno više od 7,2 milijuna kuna. Uz ovu mjeru, za redovan rad Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko kojeg polazi oko šestotinjak mališana izdvaja se više od 9 milijuna kuna godišnje. Također, sufinancira se i djelatnost dadilja, produženi boravak, prehrana, nabava dopunskih nastavnih sredstava za socijalno ugrožene učenike osnovne škole, ali i troškovi prijevoza učenika srednjih škola. Grad provodi te pomaže i druge projekte za najmlađe poput Ljetne igraonice, a jedan od prioriteta je izgradnja novog vrtića. Provođenjem svih tih projekata, Grad Jastrebarsko trudi se biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem boljih i kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život, nastoji se što više mladih obitelji zadržati, ali i privući u Jastrebarsko.

U prošloj 2020. godini Gradu Jastrebarskom podnesena su ukupno 132 zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta, a u tu svrhu u Proračunu za ovu 2021. godinu osiguran je iznos od gotovo pola milijuna kuna.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr