Otvorena 15. Škola saksofona u Jaski

22.06.2022.

Petnaesta po redu Škola saksofona otvorena je u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Škola je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola te studentima saksofona koji žele proširiti i dopuniti svoje znanje. Predavači su Dragutin Fabijanić, Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Gordan Tudor i Tomislav Žužak, a umjetnička suradnica Linda Mravunac-Fabijanić.

"Kad je ideja o pokretanju Škole saksofona prije petnaest godina pokrenuta, nismo mogli ni sanjati u kakvu će se ljiepu priču za Jasku ona pretvoriti. Hvala svima koji svojim radom i trudom doprinose kvaliteti ovog, međunarodno priznatog, projekta", naglasio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, proglasivši Školu otvorenom. 

Polaznike su pozdravili i ravnateljica Iva Barač te profesor Goran Jurković koji je u ime organizatora dao sve potrebne informacije, a poseban pozdrav poslan je prof. Dragutinu Fabijaniću, donedavnom ravnatelju, osnivaču Glazbene škole, a danas i jednom od predavača. 

Program Škole uključuje individualne sate, probe s umjetničkim suradnikom pijanistom, rad u komornim skupinama i u orkestru saksofona i mogućnost malog servisa instrumenta.

Svečani završni koncert održat će se 25.lipnja kada će svim polaznicima biti uručene diplome odnosno potvrde o stručnom usavršavanju u svrhu napredovanja u zvanju za nastavnike.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr