Nadahnjujućim koncertom ansambla Acoustic Project svečano otvoren Jaska art festival

14.06.2021.

U predivnom ozračju perivoja dvorca Erdödy u Jastrebarskom, sinoć je vrhunskim nastupom ansambla Acoustic Project svečano otvoren 4. Jaska art festival.

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, Jaska art Festival ove se godine nastavlja. Ovaj, već sada tradicionalni festival klasične glazbe zamišljen je kao višegodišnja manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te samu turističku ponudu Jastrebarskog. Naime, Jaska art festival je festival s kvalitetnim i kreativnim umjetničkim sadržajem koji iz godine u godinu zadovoljava sve ljubitelje klasične glazbe, ali i ljubitelje glazbe uopće.

Nakon sinoćnjeg otvorenja i koncerta koji je oduševio brojne posjetitelje, program ovogodišnjeg Festivala nastavlja se 23. i 24. lipnja, također u perivoju dvorca Erdödy gdje će nastupiti Mobilis kvartet saksofona i Podium brass kvintet. Umjetnički voditelji Festivala su Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić, dok je organizator Centar za kulturu Jastrebarsko uz pokroviteljstvo gradonačelnika Zvonimira Novosela koji je sinoć bio u pratnji svoje zamjenice, Nikoline Ribarić, koja je Festival svečano otvorila. Zamjenica Ribarić se ovom prilikom zahvalila ansamblu Acoustic Project na koncertu i podršci Festivalu koji se ove godine održava ispred samog dvorca Erdody čija će obnova uskoro krenuti.

Na festival, sve sugrađane pozvao je i gradonačelnik Zvonimir Novosel: „Nakon dugo vremena, bolja epidemiološka situacija prilika je za nastavak druženja uz projekte za koje ste nam Vi, naši sugrađani, svojom podrškom proteklih godina dali do znanja da itekako vrijede. Pozivam sve Jaskanke i Jaskance da izađu iz svojih domova, zajedno sa svojom obitelji prošeću našim predivnim parkom i posjete festival koji je prilika svima nama za uživanje u muziciranju ovih eminentnih glazbenika. Ulaz je besplatan! Vidimo se!“

 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr