Korak bliže do izgradnje škole u Jastrebarskom, vijećnici podržali darovanje zemljišta Županiji

13.05.2022.

Na sinoćnjoj sjednici jaskanski su gradski vijećnici odlučili o darovanju zemljišta za izgradnju škole Zagrebačkoj županiji, a građani su to po prvi put mogli pratiti uživo.

Snimka 6. sjednice dostupna je na poveznici: https://bit.ly/3l7mUWo, a isto tako sva će se vijećnička pitanja i odgovori objavljivati na službenoj Facebook stranici Grada Jastrebarskog kako bi javnost s njima bila upoznata.

Najvažnija, dakle, odluka koju su jaskanski vijećnici većinom glasova donijeli je Odluka o darovanju zemljišta Zagrebačkoj županiji za izgradnju škole u Jastrebarskom. Ovaj je projekt ponovno pokrenut na sastanku koji je na inicijativu gradonačelnika Zvonimira Novosela organiziran u siječnju ove godine, nakon čega je u ožujku potpisan Sporazum o reguliranju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izgradnje nove školske zgrade i školske dvorane u Jastrebarskom. Slijedom toga, Zagrebačka županija prijavit će izgradnju škole na Poziv za prijavu projekta izgradnje odnosno dogradnje škola za potrebe cjelodnevne nastave koji će se financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Nismo odustali i nećemo odustati dok jaskanski učenici ne dobiju novu školu. Sretan sam što su se konačno počeli poduzimati konkretni koraci i što se realizacija tog projekta sad čini puno bližom. Iskreno se nadam da će Zagrebačka županija ostvariti sufinanciranje za ovaj projekt i da ćemo uskoro imati novu, toliko dugo čekanu, školu u Jaski“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel i zahvalio svim onim vijećnicima koji su glasali za novu školu u Jaski.

Vijećnici su izglasali i prve izmjene i dopune Proračuna, izmjene Programa građenja komunalne infrastrukture i Programa javnih potreba u sportu. Prihvaćena su i izvješća o radu Centra za kulturu, Gradskog muzeja i Vatrogasne zajednice te je predložen Etički kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr