Jaskanski umirovljenici na županijskim sportskim i susretima pjevačkih zborova

11.06.2024.

Na tradicionalnim, 29. po redu sportskim susretima Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije koji su ove godine održani 8. i 9. lipnja u općini Bedenica pokraj Zeline, jaskanski umirovljenici osvojili su srebrne medalje u potezanju užeta.

Domaćin sportskih natjecateljskih susreta kao i domaćin pjevačkih zborova te muzičkih sastava na kojima je sudjelovalo preko 1500 umirovljenika iz cijele Zagrebačke županije bila je Udruga umirovljenika općine Bedenica.

U subotu, 8. lipnja održano je natjecanje sportaša i to: ekipe potezanje užeta i pikadu u muškoj i ženskoj kategoriji, te šahu i belotu. Naša Udruga umirovljenika Jastrebarsko natjecala se u svim disciplinama s ukupno 32 natjecatelja te voditeljima ekipa. Voditeljica pikada za žene bila je Štefica Sirovica, pikado muški Vlado Vuković, belot Ivan Gašpar, šah  Mladen Lončarić, te  uže žene i muški Zlatko Beška.  Jaskanci su bili zastupljeni i u sucima i to u disciplini potezanje užeta 2 člana, Zlatko Beška i Ivan Jurković, u belotu Ivan Gašpar, u šahu Mladen Lončarić, te dvije članice u pikadu, Blanka Došen i Darinka Petek.  Koordinator natjecateljskih ekipa bio je Stjepan Jagodić. Uz prekrasno druženje i puno natjecateljskog duha Jaskanke su u potezanje užeta od ukupno 27 ekipa osvojile sjajno drugo mjesto, kao i muška ekipa u potezanju užeta koja je u jakoj konkurenciji od 25 ekipa također osvojila drugo mjesto i srebrne medalje.

Prema izvješću domaćina prvog dana na sportskim susretima bilo je prisutno oko 1100 umirovljenika, a naša je Udruga s natjecateljima i pratnjom brojila ukupno 43 člana. Jaskanske umirovljenike razveselio je i dolazak gradonačelnika Zvonimira Novosela, koji je zastupao našu Udrugu kao službeni delegat.

Drugog dana, u nedjelju 9. lipnja predstavilo se 17 Udruga sa svojim pjevačkim zborovima i muzičkim sastavima. U prekrasnim narodnim nošnjama glazbeno folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko nastupila je s 37 sudionika, te uz podršku još četiri člana Udruge. Pod dirigentskom palicom profesorice Silvije Mužak izveli su dvije pjesme,  "Lipo stara" i "Umirovljenička pjesma" te su nagrađeni burnim i dugačkim pljeskom. Koordinatorica glazbeno folklorne sekcije bila je Štefica Zorić.

Glazbeno folklornu sekciju Udruge umirovljenika bodrila je i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i zamjenica jaskanskog gradonačelnika Nikolina Ribarić, koja je toga dana zastupala Udrugu kao službeni delegat.

Uz pjesmu, ples i prijateljsko druženje jaskanski umirovljenici proveli su lijepo i ugodno subotnje i nedjeljno poslije podne u Bedenici.                    

M.B.                       

© 2024. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr