Gradonačelnik sa stanarima Radničke: Kontinuirano radimo na povećanju prometne sigurnosti

22.09.2021.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel razgovarao je sa stanarima Radničke ulice koje muči svakodnevni prolazak teretnih vozila ulicom u kojoj je to zabranjeno.

Grad je svjestan problema koji ne muči samo vas, već i stanare brojnih drugih ulica na području grada. Problematiku nastojimo riješiti izradom prometnih elaborata, ulaganjem u infrastrukturu, ali i kontinuiranim pregovorima sa županijskim i državnim tijelima od kojih zahtijevamo poduzimanje odgovarajućih radnji i ulaganje u prometnice kojima upravljaju. Nažalost, to ne ide tempom kojim bismo htjeli. Što se tiče Radničke, učinili smo sve u svojoj nadležnosti da se postigne veća sigurnost ove ulice, uključivši rekonstrukciju postojećeg dijela prometnice i izgradnju produžetka zajedno s prometnom signalizacijom, no nesavjesni vozači i dalje kršenjem prometnih pravila ugrožavaju stanare, istaknuo je Gradonačelnik.

Sastanku je nazočila i predstavnica Policijske postaje kojoj su Gradonačelnik i građani ponovno skrenuli pažnju na ovaj problem i zatražili da u okviru svojih mogućnosti MUP pojača nadzor nad prometovanjem u Radničkoj, ali i općenito na području grada.

S tim u vezi, Grad i Policijska postaja Jastrebarsko rade na pripremi zajedničke promotivne akcije s ciljem podizanja svijesti vozača o odgovornom ponašanju u prometu, što će biti pojačano i češćim ophodnjama na kritičnim lokacijama.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr